maanantai 5. kesäkuuta 2017

Raparperipaistospäivä, jonka illassa aurinkomuusia


Eilen oli työpäivä. Polkaisin Helkalla (yksivuotias fillarini) kirkkoon ja jo yhdentoista jälkeen olin taas kotona. Lounasraaka-aine löytyi pihalta, kun kävin hakemassa kesän ensimmäiseen lipstikkakeittoon ainekset. Samalla otin muutaman raparperin paistosta varten. - Keitto oli ihanaa, kuten aina. Raparperipaistoksella herkuteltiin pihakahviaikaan. Paistokseen tuli ensin raparperipalasia, sitten sokeria ja kanelia ja päälle seos, johon sulatettiin voita, lisättiin fariinisokeria, tavallisia kaurahiutaleita ja hasselpähkinärouhetta. Uunissa oli vartin verran. Paistoksen kanssa muutama kahmaisu kaurajäätelöpaketista. Kesän makuja, aah!
Päivälliseksi tein meille aurinkomuusia, seitankastiketta ja sekasalaattia (salaattiruukullinen, kirsikkatomaatteja, retiisejä, varhaissipulia, mozzarellaa, kylmäpuristettua luomurypsiöljyä, pippuria ja ruususuolaa). Jälkkäriksi syötiin kirsikoita ja keltaisia kiivejä. Ja toiseksi jälkkäriksi espressot. 

Jk. Nyt vasta huomasin, että pihakahvipaistos kiinnosti myös lentävää otusta, kts. kuva! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti