keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Italialaiset parmesaanikeksit, kiitos Outi Pakkaselle!


Luottoreseptit on kova sana. Niitä reseptejä kaivetaan kerta toisensa jälkeen esille ja ne toimivat. Tarvitsee vain olla huolellinen. Yksi taatuista on Outi Pakkasen Toinen kerros -kirjasta napattu Italialaiset parmesaanikeksit. Ehkäpä sinäkin haluat kokeilla...


100 g raastettua parmesaania
120 g vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
muskottipähkinää, ripaus cayennepippuria
(vettä)
(pinnalle pähkinä-tai mantelirouhetta tai kuivattuja yrttejä)

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa 1-2 rkl vettä. 
Muotoile taikinasta kaksi kapeaa pitkoa. (Rullaa pitkoja kuivatuissa yrteissä tai rouheessa.) 
Kääräise tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Leikkaa jähmettyneet pitkot parin sentin viipaleiksi,
paista 200 asteessa n. 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti